‘Team Lambada is een familieaangelegenheid’

De Megapull in Stroe is één van de weinige wedstrijden waarin team Lambada op één dag in drie klassen uitkomt. Binnen anderhalf uur bouwen zij de mini-unlimited machine om van drie naar vier motoren. Net op tijd voor de Unlimiteds van start gaan.

 

Het blijft voor team Lambada een hele klus om de tractor op tijd te verbouwen. Maar ook dit jaar gaan ze de uitdaging weer aan. Op vrijdag 7 en zaterdag 8 juni strijden zij tijdens de Megapull in Stroe mee in de Mini-Unlimited, Unlimited en Modified klasse. Op de plek waar zij in 2017 tijdens het EK driedubbel kampioen werden. “Nog altijd een bijzonder moment”, blikt Wim Dingerink terug. “Mijn vader werd die dag zeventig. Hij is al twintig jaar de drijvende kracht achter team Lambada. Om dan op zijn verjaardag drievoudig kampioen te worden is super gaaf. Voor ons de kers op de verjaardagstaart!”

 

Ook vorig jaar sleepte team Lambada met hun Drag Race Brad Anderson V8 motoren de winst in de wacht. Het team heeft maar liefst 82 titels op hun naam staan. Met zoveel titels verwacht je haast niet dat de mannen nog dromen hebben. Toch zijn die er wel. “Het zou geweldig zijn om de honderd te halen”, vervolgt Wim. “Tractorpulling is voor ons meer dan een uit de hand gelopen hobby. Het is bijna een fulltime job. We zijn er vrijwel iedere avond mee bezig. Is het niet om te sleutelen, dan wel om sponsoren te werven of met elkaar te evalueren. Een tikkeltje fanatiek, maar dat hoort bij ons.” Voor de komende jaren heeft team Lambada maar één doel: het huidige niveau vasthouden. Dat betekent wel dat alles mee moet zitten, aldus Wim. “Qua sponsoren, de tijd die we erin kunnen steken en natuurlijk de gezondheid van mijn vader. We zijn en blijven wel een familieteam.”

 

Dit seizoen hoopt team Lambada weer mooie resultaten te behalen. Hun jarenlange ervaring gaat ze daar volgens Wim bij helpen. “Door ervaring bouw je een basis op. Je leert de banen kennen en weet steeds beter hoe je daarop moet inspelen. En dan is het een kwestie van hopen dat je de competitie te slim af bent.”

Foto gemaakt door: Dennis Vos.