Team Rocky gevreesd door concurrentie

Net als de andere deelnemers in de Prostock klasse ziet de Rocky er uit als een gewone tractor. Maar de IH 1066 6 cilinder motor met 8.3 liter inhoud is in dit geval de wolf in schaapskleren. Afgelopen winter werd een compleet nieuwe machine gebouwd, waarin alleen de motor en de banden hetzelfde bleven.

 

Het nieuwe seizoen staat dan ook in het teken van het leren kennen van de tractor, vertelt

teamlid Hans Biemans. Stroe wordt de derde wedstrijd op de kalender, dus het is toch een beetje afwachten geblazen voor de Brabanders. Over vorig seizoen mogen ze niet mopperen. Ondanks gereden schade won het team de Eurocup én werd het team Nederlands Kampioen in de Grand National.

 

Het team heeft al heel wat meegemaakt met elkaar. Zo reisden de mannen in 2018 af naar Amerika. Voor teamlid Barend Huijbregts een jongensdroom die uitkwam, vertelt Hans. “We hebben daar meegedaan met twee wedstrijden, de eerste was in Gordyville. Het was toen buiten min 16 graden Celsius, ongelofelijk. We reden er flink wat schade, maar wisten de Rocky op te lappen voor een tweede wedstrijd en alsnog de derde plek te behalen. Wat een ervaring!”

 

Team Rocky wordt gevreesd door de concurrentie, denkt Hans. “We zijn meervoudig Nederlands Kampioen en dus één van de teams to beat. Ook dit seizoen, want we zijn goed in wat we doen. Iedereen wil natuurlijk winnen, maar het leuke is dat de strijd zich vooral afspeelt op de baan, tussen de hekken, en niet daarbuiten. Voor de wedstrijd is het koffie, erna is het bier drinken.”

 

De ervaringen in Stroe in de voorgaande jaren? “Die zijn wisselend. Tijdens het EK in Stroe kregen we tijdens het warmdraaien schade aan de pomp, waardoor de motor niet liep en de wedstrijd aan ons voorbij ging. Botte pech. Maar we hebben ook wel eens gewonnen in Stroe.” Het maken van vermogen is niet onderscheidend, weet het team inmiddels uit ervaring. “De kunst is om je te onderscheiden door een optimale balans in grip, weerstand en snelheid. En onderschat de factor van de rijder niet. Barend is een topper. Hij heeft bovendien van zijn hobby zijn beroep weten te maken. Met zijn bedrijf HMT Powerparts produceert hij met succes onderdelen voor de sport. Dat zegt wel iets over zijn passie!”

Foto gemaakt door: Dennis Vos.