Black Fiber wilt opvallen in prestatie

6 mei 2019

Jaren wilden ze al een truck. Vanwege het gebrek aan tijd werd het iedere keer uitgesteld. Maar niet voor lang, want al snel begon het weer te kriebelen. Met team Black Fiber keert Joost dit seizoen terug. Waar hij voor het eerst meerijdt in de Standaard Trucks XL-klasse.

Waar andere teams al jaren sleutelen aan hun trucks, zijn Joost en zijn team pas net begonnen. In januari kochten zij een Volvo F16, waar zij de competitie dit seizoen voor het eerst mee betreden. Hoewel Black Fiber nieuw is in deze klasse, heeft het team het volste vertrouwen in zijn prestaties. “Onze Volvo is een wat ouder type, maar motorisch heel sterk”, vertelt Joost. “Een stoer model voor die leeftijd. We hebben in eerste instantie alles uit elkaar gehaald om de onderdelen te controleren en te kijken wat er moest gebeuren. Het viel mee, maar er is motorisch natuurlijk wel het een en ander aan gebeurd. Vooral om te zorgen dat de truck meer vermogen krijgt en dat ‘ie ook bij hoge snelheid in de wedstrijden heel blijft.”

Hoewel Joost en zijn team zelf nog geen wedstrijden hebben gereden, hebben ze er afgelopen jaar genoeg bezocht om inzicht te krijgen in de wedstrijdklasse. “Afkijken van de concurrentie noemen ze dat”, zegt Joost lachend. “Goed kijken naar wat de rest doet en zien hoe de baan is, daar leer je het meeste van.”

Eén á twee keer per week komt het team van Black Fiber bij elkaar om te sleutelen. Erg gezellig, vindt Joost. “In deze klasse kom je met één à twee avonden per week sleutelen al een heel eind. Het blijft hobbymatig. Dan is het ook gewoon leuk.”

Op vrijdag 7 juni rijdt team Black Fiber mee in de competitie van de Megapull in Stroe. “Onze vierde wedstrijd”, vertelt hij. “De competitie is dan al even gaande, dus we hebben waarschijnlijk een beter beeld van wat ons te wachten staat. Ik heb er in ieder geval veel zin in. Stroe is één van de mooiste tractorpulling wedstrijden in Nederland. Ik ga al jaren als bezoeker, dus het is erg gaaf om dit seizoen zelf ook mee te rijden!”