Eerste volle seizoen voor Xtreme Deer

30 mei 2022

Met Runaway Deer zijn ze al tientallen jaren een vertrouwde verschijning in de Prostock Klasse. Dit seizoen gaan de mannen uit Raalte hun geluk bovendien beproeven in de Superstock klasse met de zwaardere en snellere broer, Xtreme Deer.

In 2017 werd het plan gemaakt om een nieuwe machine te bouwen, en in 2018 werd de tractor binnen een half jaar wedstrijdklaar gemaakt in de schuur van Paul Broeks. Het team heeft het zichzelf niet moeilijker gemaakt dan nodig en liet een bestaand frame (voor de liefhebbers: het bekende GALOT-frame van Brent Payne) importeren vanuit Amerika. Een aantrekkelijk geprijsd buitenkansje met positieve ervaringen, dus lang hoefden ze er niet over na te denken, vertelt Paul. “De meeste teams bouwen zo’n frame zelf, maar dit kwam op ons pad en we hebben het met beide handen aangegrepen omdat het ons heel veel tijd scheelt.” De motor werd gebouwd met de expertise van Team Zeinstra en in juli 2019 was de maiden run van de nieuwe Xtreme Deer een feit. Terugblikkend op het eerste (halve) seizoen is het team, ondanks wat aanloopproblemen, zeker niet ontevreden, vertelt Paul. “We zijn halverwege het seizoen ingestapt en we zijn heel gebleven tijdens alle runs. Dit seizoen gaan we voor het eerst helemaal meedoen en onze verwachting is dat we in de middenmoot zullen eindigen. Niet door de ene keer als eerste en de volgende keer als laatste te eindigen, maar door constant te rijden.”


De baan in Stroe is bekend terrein voor Paul, die in de Prostock-klasse tijdens wedstrijden het  kleinere broertje Runaway Deer bestuurt. De rijders in de Superstock zijn zeker geen onbekenden voor hem en zijn team. “We houden deze klasse al jarenlang nauwlettend in de gaten en het is super dat we er nu zelf in mee gaan draaien. In Stroe moeten we toch wel in de top vijf kunnen eindigen. Zeker met de goede balans in deze trekker maken we daar een goede kans op.”