Lady Green blinkt uit in uitstraling

15 april 2023

Een paar jaar lang reed Lady Green uit het Brabantse Sprundel niet mee op de Megapull. Maar nu de klasse waarin ze voorheen reden (National Prostock) is samengevoegd met de Grand National, reizen ze in juni met zelfvertrouwen richting Stroe. 

Dat zelfvertrouwen is terecht, want vorig jaar werd het team met veel verve kampioen met hun ‘Lady Green’. De groene dame was het afgelopen seizoen weer een vrouw naar het hart van Squadron 64, zoals het team achter Lady Green heet. Want ze bleef heel en was daarom afgelopen winter verre van veeleisend voor de monteurs in het team. Dat is weleens anders geweest, vertelt teamlid Maurice Bartels. “We hebben jaren gehad waarin we de nodige schade reden en bijvoorbeeld de turbo, zuigers, maar ook wel de hele motor moesten vervangen. Gelukkig was 2022 een stabiel seizoen, waarin we technisch en motorisch de machine goed voor elkaar hadden, met het kampioenschap als gevolg.”

Het team werd bovendien beloond met de award ‘Puller of the Year’ 2022, en dat is zo’n beetje de mooiste waardering die je als pullerteam kunt krijgen, vindt Maurice. “Het is een prijs die wordt toegekend door collega-teams, mensen die verstand hebben van de sport. Ze waarderen onze betrokkenheid bij de sport, de uitstraling die we als team hebben en onze aanwezigheid op de baan. Top.”


Niet alleen op de baan gaat Squadron 64 voor het hoogst haalbare. Ook de marketing, PR en uitstraling krijgen veel aandacht. In de afgelopen jaren ontwikkelde de ploeg zich tot een sterk merk, met een opvallende marketingstrategie en een blinkende website vol knipogen naar luchtmachtformaties uit de Tweede Wereldoorlog. “Je moet er een beetje een show van maken. Dan word je interessant voor sponsors. En we steken ook graag energie in onze relaties, bijvoorbeeld tijdens een relatiedag tijdens pullingevent Made’s Powerweekend, waar we honderden gasten voor uitnodigen.”


Aan Stroe bewaart het team speciale herinneringen, want in 2011 beleefde Lady Green met een full pull haar vuurdoop tijdens de Megapull. Dit nieuwe seizoen belooft weer een hoop lol en spektakel, voorspelt Maurice. “De Prostock Klasse is buitengewoon competitief, en nu twee klassen zijn samengevoegd tot één compacte klasse zijn er meerdere teams die in aanmerking komen voor het kampioenschap.”