Megapull Stroe 2022 completer dan ooit!

30 mei 2022

STROE – De Megapull Stroe is terug. En hoe! De Megapull is deze editie jaar het meest complete truck- en tractorpullingevenement van het jaar. Een unicum. Op vrijdag 10 en zaterdag 11 juni 2022 trekt de top van alle tractor- en truckpullingklassen naar Stroe. Om daar, na twee jaar afwezigheid, te bepalen wie het erepodium verdient.

Na twee jaar waarin het evenement afgelast werd, keert Megapull Stroe terug op vrijdag 10 en zaterdag 11 juni 2022. De Megapull is één van de grootste truck- en tractorpullingevenementen in ons land en trekt jaarlijks ruim 8.000 bezoekers uit binnen- en buitenland. Dat men het evenement heeft gemist blijkt wel uit de online kaartverkoop, die sinds de start verrassend hard loopt. 

Gezinsuitje

De veelzijdigheid van het evenement en de gemoedelijke sfeer trekt al jaren veel gezinnen naar de Megapull. Je kunt een kijkje nemen achter de schermen bij de teams en hun voertuigen. En kinderen tot 12 jaar kunnen zich op zaterdag 11 juni uitleven bij Mega Kids Stroe; een (gratis) megaspeeltuin. Aanwezig zijn onder meer springkussens, quads, clown Joost, een knutsel- en schminkhoek en een klimwand van maar liefst 6 meter hoog. Er is deze dag professionele begeleiding aanwezig en de ouders hebben vanaf een groot terras uitstekend zicht op zowel de kinderen als de wedstrijdbanen. 

De pullingsport

Bij truck- en tractorpulling binden tractoren en vrachtwagens de strijd met elkaar aan op een baan die honderd meter lang is. De veelal sterk verbouwde voertuigen – soms zelfs uitgerust met helikopter- of vliegtuigmotoren – proberen een speciaal afgestelde sleepwagen zo ver mogelijk te verplaatsen. Daarbij komt vaak de neus van het voertuig van de grond af. 

Naast twee extra publiekstribunes van 24 meter lang introduceerde Megapull Stroe tijdens de laatste editie als eerste pullingevenement een Skycam. De spectaculaire beelden worden live op zeven grote schermen aan weerszijden van de baan getoond. Hierdoor kunnen de bezoekers de wedstrijden nog intenser beleven. 

Online kaartverkoop

De afgelopen jaren is de Megapull meermaals uitgeroepen tot best georganiseerde truck- en tractorpulling evenement van Nederland. Vrijdagavond 10 juni staat vanaf 19.00 uur met name in het teken van trucks. Op zaterdag (vanaf 14.00 uur) is het de beurt aan de tractoren in de Grand National- en Farmstock-klasses. Kaarten zijn verkrijgbaar via www.megapullstroe.nl en aan de kassa op het Megapullterrein (Malenveld 5, Stroe).