Robert is al vrijwilliger sinds z’n dertiende

18 april 2023

Robert Brouwer (20) is tijdens de Megapull een graag geziene vrijwilliger. Samen met zijn neef zorgt hij ervoor dat hardwerkende collega-vrijwilligers een aantal keer per dag voorzien worden van de broodnodige catering.

Dat doet hij met een kleine, wendbare buggy waarop een grote koelbox is gemonteerd. “Die laden we bij het cateringpunt vol met zaken als broodjes hamburgers, die we vervolgens afleveren bij de mensen van de kassa, de verkeersregelaars, het activiteitenteam dat helpt bij Mega Kids Stroe en ander vrijwilligers. Ook zorgen we ervoor dat iedereen voldoende fris te drinken heeft door ieders koelbox bij te vullen al dat nodig is. Op een wedstrijddag rijden we zo de hele dag heen en weer om iedereen van eten en drinken te voorzien. Er wordt echt supergoed gezorgd voor alle vrijwilligers.”

Al sinds zijn dertiende is Robert betrokken bij de Megapull, vertelt hij. Eerst door met zijn vader Wim mee te gaan, die als vrijwilliger ook jarenlang de catering rond bracht. “Hij deed dat in het team dat eten brengt bij vrijwilligers die op en rond de wedstrijdbaan werken. Daar mocht ik als dertienjarige niet komen, vanwege de veiligheid. Daarom ben ik een maat van mijn vader gaan helpen bij dit team. Toen hij ermee stopte was ik zestien en mocht ik zelfstandig op de buggy rijden. Ik heb het toen met plezier van hem overgenomen en doe het nu al jarenlang samen met mijn neef.”

De week van de Megapull is één van de hoogtepunten in het jaar, vindt Robert. “Ik help ook al jarenlang mee met opbouwen in de avonden voorafgaand aan de wedstrijddagen.” Het geeft een kick om met zoveel mensen een evenement als de Megapull neer te zetten en vervolgens weer in één dag af te bouwen. “Iedereen weet wat wat hij moet doen. Ik ben meestal een manusje-van-alles en kijk waar ze mijn hulp kunnen gebruiken.”