‘Stroe is voor ons een thuiswedstrijd’

6 mei 2019

In een impulsieve bui kochten Henk Huisman en Rudie van Dijk een Ford 6600. Inmiddels rijden ze al twee jaar volop mee in de competitie en vormen ze samen met Wim Huisman het team ‘De Blauw Stier’. Alleen al van de gedachte aan de Megapull worden ze enthousiast. Want voor het team uit Kootwijkerbroek is er geen wedstrijd zo gaaf als Stroe.

Als jonge jongens bezochten de leden van team De Blauw Stier al de Megapull in Stroe. Voor de jongens uit Kootwijkerbroek vaste prik, vertelt Henk. “Iedereen gaat naar de Megapull. Familie, vrienden en kennissen. Het is ons wat dat betreft met de paplepel ingegoten.”

Hoewel de families van Henk en Rudie zelf niet aan pulling doen, waren er genoeg vrienden die ze konden helpen. “Donderdagavond staat in Kootwijkerbroek bekend als sleutelavond”, vervolgt Henk. “Voordat we de Blauwe Stier oprichten, hielpen we onze vrienden met sleutelen. We reden soms zelfs mee. Tot we online een Ford 6600 te koop zagen staan en deze in een spontane bui kochten. Sindsdien worden de avonden gevuld met sleutelen aan de Blauwe Stier.”

Inmiddels rijdt de Blauwe Stier alweer een kleine twee seizoenen mee. “Het geweld dat uit die trekkers komt is prachtig”, zegt Henk. “En natuurlijk de techniek. Een simpel voorbeeld: er hoeft maar één tiende fout in de bandenspanning te zitten en je keldert zo vier of vijf plaatsen. Pulling is echt precisiewerk. Dat houdt het uitdagend.”

Afgelopen winter hebben de mannen van de Blauwe Stier van alles aan de trekker gedaan om deze klaar te stomen voor het nieuwe seizoen. “We hebben onder andere het gewicht verplaatst”, vervolgt Henk. “We merkten vorig jaar dat onze neus snel de neiging heeft om wat omhoog te komen doordat het gewicht teveel op de achterkant leunt. Door het gewicht te verplaatsen hopen we dit jaar stabieler op de baan te liggen en zo een aantal punten extra te scoren.”

Voor Stroe is het team van de Blauwe Stier in ieder geval al klaar. “We kijken er enorm naar uit. Stroe is voor ons echt een thuiswedstrijd. Nu we steeds meer sponsoren krijgen is het leuk om een wedstrijd in de buurt te hebben. Zo kunnen ze ons ook in actie zien. Bovendien staan onze familieleden en vrienden natuurlijk ook aan de lijn. Zijn we echt met z’n allen. Dat is ontzettend gaaf.”