Team Fury gaat in Stroe alles op alles gaan zetten.

25 mei 2023

Het zevenkoppige team Fury uit Woudenberg is één van de meest recente nieuwkomers in de Sportklasse bij de truckpullers. Hun geringe ervaring wordt gecompenseerd door heel veel enthousiasme, trouwe sponsors én de nodige technische kennis in het team.

Ze tikten hun Iveco Eurostar V8 uit 1997 op de kop na een lange zoektocht. Een gelukje, want de truck leek eerst verkocht voor export naar het buitenland. “Maar er werd niet betaald, dus toen konden wij hem alsnog kopen”, vertelt teamlid Teus Hazeleger. “We zijn er dezelfde dag nog heen gereden en daarna konden we aan de slag met bouwen.” 

 

De truck werd toepasselijk vernoemd naar de Amerikaanse oorlogsfilm uit 2014, waarin naast Brad Pitt een hoofdrol is weggelegd voor een tank met de naam Fury. Corona gaf het team de gelegenheid om de truck rustig en zorgvuldig op te bouwen: elke dinsdag- en donderdagavond plus de zaterdagen werd er gesleuteld om de truck aan te passen en te optimaliseren voor de pullingsport.

Vorig jaar werd er voor het eerst een compleet seizoen gereden en daarover valt weinig te klagen, vertelt Teus. Sterker nog, er werd zelfs een bekerwedstrijd gewonnen. “Niet alle concurrenten waren daar aanwezig, maar voor een team dat nog maar net begonnen was, vonden we het zeker geen gekke prestatie.”

 

Met het oog op dit nieuwe seizoen was het afgelopen maanden weer sleutelen geblazen. Voor een betere luchtdoorstroom werd de intercooler aangepast, een nieuw datalogsysteem is aangebracht en er werd een gloednieuwe bandenset aangeschaft. “We reden voorheen op dubbelluchtbanden, deze zijn enkellucht. Hierdoor krijgen we meer grip op de baan. Vorig jaar liepen we daar steeds tegenaan en verloren we elke keer op een tekort aan grip. Met deze nieuwe banden gaat dat niet meer gebeuren hoop ik, en dat bleek eigenlijk al tijdens de eerste (indoor)wedstrijd in Putten. Daar zijn we als vijfde geëindigd en gingen we eigenlijk heel lekker.”

Team Fury is dus een relatieve nieuwkomer, maar dat mag de pret tussen de teams in de klasse onderling niet drukken. “De sfeer is gezellig, iedereen maakt een praatje met elkaar.” Teus ziet daarom uit naar het tweede optreden bij de Megapull in Stroe, waar hij en zijn team alles op alles gaan zetten om te laten zien wat de Fury in huis heeft. “Vorig jaar hebben we geen podiumplek behaald, maar we zijn nu weer een jaar verder in ervaring, techniek en middelen. Moet goed komen!”