‘We blijven testen tot het 100% goed is’

6 mei 2019

The Riddle bestaat 10 jaar. Dat jubileum werd afgelopen zomer gevierd met een groot feest voor familie, vrienden en sponsoren. Want het delen van een gezamenlijke passie is waar tractorpulling volgens Erik van Asselt om draait!

Dit jaar begint The Riddle aan het elfde seizoen in deze samenstelling. Iedere maandag komt het team bij elkaar om de bus te lossen en de wedstrijd te bespreken. “Zodra we hebben besproken wat goed ging en wat niet, gaan we ons voorbereiden op de volgende wedstrijd”, vertelt Erik. “We beginnen op dinsdag met sleutelen en gaan op donderdag door. Eventueel kunnen we op vrijdag nog wat aanpassen waar nodig en dan is het op zaterdagochtend een kwestie van laden en gaan. Dan zijn we klaar voor de wedstrijd.”

Tot tien jaar geleden had Erik niet verwacht ooit een eigen tractorpulling team te leiden. Het was zijn schoonfamilie die hem voor het eerst meenam naar een wedstrijd. Niet veel later vertrok hij naar Amerika om zijn eigen spullen aan te schaffen en een team op te zetten. “Ik was verkocht”, vertelt hij. “Het is zo gaaf om aan een motor te sleutelen en te zien wat helpt voor meer vermogen. Zeker als je met een hecht team werkt zoals wij. Dan haal je er zoveel plezier uit. Dat is werk, hobby en sport in één.”

2018 was voor The Riddle een testjaar. Dit jaar is het team van plan om te gaan knallen. “We hebben in 2018 iedere wedstrijd wel wat aan de motor aangepast om te zien of het werkte”, vervolgt Erik. “De ene keer ging dat beter dan de andere keer. Het heeft er in ieder geval voor gezorgd dat we nu klaar zijn voor het nieuwe seizoen.” Naast de motor beschikt de The Riddle ook over een nieuwe uitstraling. “We zijn nog groener dan voorheen.”

In het verleden heeft The Riddle eigenlijk alle titels al behaald. Toch is het team nog lang niet klaar. “We hebben het Nederlands en Europees en Eurocup kampioenschap al op onze naam staan, maar hopen de komende jaren nog veel meer prijzen in de wacht slepen. Dan kunnen we ons vijftienjarig jubileum over vijf jaar nog groter vieren.”