‘Ze noemen me mama Megapull’

30 mei 2022

Ze was één van de eerste vrouwen die zich aansloot bij het vrijwilligersleger van de Megapull. Na vele jaren van inzet is Ada Harthoorn er niet meer weg te denken en wordt ze zelfs mama Megapull genoemd.

Samen met een vast team zorgt Ada er elk jaar voor dat ook de jongste bezoekers zich prima vermaken tijdens de drukbezochte zaterdag. Terwijl de vaders en moeders zich verdringen rondom de baan wordt er bij Mega Kids Stroe naar hartelust getimmerd, geknutseld, geverfd en geschminkt. Elk jaar opnieuw wordt het programma voor kinderen tot twaalf jaar zorgvuldig en met veel enthousiasme voorbereid, vertelt Ada. “Zo verzinnen we steeds weer andere knutselwerkjes en kijken we wat er op dat moment hip is onder kinderen. Vorig jaar hadden we bijvoorbeeld glitterschilderijen met pailletten bedacht. Als variant op de pailletten op kleding waar je met je hand overheen gaat. Dat was echt een hit. En sinds drie jaar mogen de kinderen ook eigen kaarten maken, waarvan wij er eentje echt voor ze opsturen. Dat vinden ze ook helemaal geweldig.”

Ze heeft al heel wat kinderen voorbij zien komen in de afgelopen jaren en daar zitten zo langzamerhand natuurlijk ook bekende koppies bij. “Komen ze eerst in de buggy, zie je ze een paar jaar later lekker knutselen met de andere vierjarigen.” Maar het kinderwerk is niet het enige dat Ada doet. Ze stort zich tijdens de voorbereidingen op de Megapull ook op haar grote hobby: bakken! Als maandagavond het pakweg zestigkoppige vrijwilligersleger in beweging komt en er een start wordt gemaakt met de inrichting van het evenemententerrein, zorgt zij ervoor dat er taart, cupcakes, boterkoek en andere smakelijke baksels op hen wachten bij de koffie. “Naast het terrein staat een schuur, waar alle vrijwilligers voor en tijdens de Megapull komen voor een natje en een droogje. Samen met een paar andere vrouwen zorg ik dat het er netjes en schoon is, ruimen we de boel op én zorg ik er dus voor dat er de hele week wat lekkers bij de koffie is.” Want voor vrijwilligers moet goed gezorgd worden, vindt ze. “Het is niet vanzelfsprekend dat al die mensen hier komen helpen. Dat is ook wat het bestuur altijd uitdraagt. Er is veel waardering voor de vrijwilligers. Zo blijft het voor iedereen leuk om er elk jaar weer de schouders onder te zetten.”