Zonder moeite 700 pk!

6 mei 2019

De 100 tot 150 pk’s in de standaard Sport klasse vonden Gerbrand Roelofsen en Huib van Roekel al één groot spektakel. Maar sinds hun introductie in de Supersport (3,4 ton) zijn ze helemaal niet meer van de baan te slaan. Met het winnen van de competitie in 2018 ligt de druk om te presteren voor team Red Pearl dit jaar hoog.

Het heeft exact twee jaar geduurd voordat team Red Pearl de overstap maakte van de standaard Sport-klasse naar Supersport. Waar Gerbrand nog steeds iedere wedstrijd zijn ogen uitkijkt. “Wat een geweld”, vertelt hij enthousiast. “De trucks halen met gemak 700 tot 800 pk. Zonder moeite! Wij doen daar niet voor onder, maar het blijft bijzonder.”

De Red Pearl – een Valtra M150 – wordt wekelijks gecontroleerd en waar nodig gerepareerd.

“Tractorpulling is voor ons echt hobby”, vervolgt Gerbrand. “Huib heeft een eigen autobedrijf  in Harskamp, waar we wekelijks twee avonden sleutelen. Gelukkig hebben we al lange tijd geen grote schades meer gehad. En kunnen we het meestal bij die avonden houden.”

Jaren geleden was dat wel anders. Toen reed Gerbrand tijdens een wedstrijd in Made de hele motor aan gort. “We hebben de hele motor opnieuw moeten opbouwen. Een grote tegenslag waar we weken mee bezig waren. Gelukkig waren er in de tussentijd geen wedstrijden en stonden we op tijd weer klaar voor de start. Dat leverde ons uiteindelijk de eerste prijs op.”

In 2018 werden de mannen uit Harskamp opnieuw kampioen. “Een fantastische prestatie”, blikt Gerbrand terug. “Het legt de druk voor dit jaar wel hoog. Dan willen we natuurlijk opnieuw dezelfde resultaten bereiken. Eens zien of dat lukt.”

In juni treedt het team in ieder geval op tijdens de Megapull in Stroe. Eén van de leukste wedstrijden als je het hem vraagt, zegt Gerbrand. “Het is goed georganiseerd en je krijgt de kans om alle klassen op één dag te zien. Dat gebeurt niet zo vaak. Het is bovendien ook altijd gezellig. Vooral langs de baan. Even lekker een biertje drinken met de toeschouwers. Dan zit op tijd naar huis gaan er voor mij niet in hoor!”